Sport

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů (UEFA Champions League) je jednou z nejprestižnějších fotbalových soutěží. Pořádá ji Evropská fotbalová asociace (UEFA) a účastní se jí nejlepší kluby z evropských lig. Vítěz této soutěže automaticky postupuje na Mistrovství světa ve fotbale klubů, kde se na začátku sezóny utká s vítězem Evropské ligy o prestižní evropský Superpohár. Užijte si to nejlepší, co vám fotbal může nabídnout z pohodlí vašeho obýváku. Těšit se můžete tradičně na čtyři předkola Ligy mistrů a hlavní soutěž, která je rozdělena do osmi skupin. Z těchto skupin pak postupují dva nejlepší kluby do vyřazovací fáze, kde každý z nich odehraje dva zápasy. Finále Ligy mistrů se pak hraje na jediný vítězný zápas. Kdo vyhraje slavný titul tentokrát? Kde sledovat Ligu mistrů? Nalaďte si náš kanál Premier Sport 1, …

Více o sportu

Bundesliga

Bundesliga, to je německá kvalita a špičkové zápasy nejslavnější sportovní soutěže našich západních sousedů. Nenechte si ujít ani jedno utkání prestižní německé ligy s nejvyšším zastoupením českých hráčů. Bundesliga je první fotbalovou ligou v Německu a má nejvyšší průměrnou návštěvnost stadionu ze všech lig po celém světě. Průměrně přijde na každý zápas více než 40 tisíc diváků. Zažijte tuto úžasnou atmosféru z pohodlí svého domova. Celkem se za sezónu odehraje 34 kol a vy můžete být u toho. Kdo bude letos úspěšnější? Bayern Mnichov, Borussia Dortmund či někdo další? Kde sledovat Bundesligu? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 3, Nova Sport 4, Premier Sport 1 a Premier Sport 2. Tyto kanály obsahují balíčky Velký a Sport.

Více o sportu

LaLiga

LaLiga nebo Bundesliga? Která z nich je lepší? Tato debata může trvat celé hodiny a většina fanoušků se nakonec stejně neshodne. Ověřte si kvalitu LaLigy na vlastní oči. Sledujte prestižní španělskou soutěž a užijte si fotbal v podání těch nejlepších klubů na světě. LaLiga je již nějakou dobu domovem těch nejlepších hráčů fotbalu z celého světa. Podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků a také žebříčku UEFA jde o nejlepší fotbalovou soutěž na světě. Užívejte si fotbalová utkání z pohodlí vašeho domova a zjistěte jako první, kdo získá titul Mistr Španělska. Bude to Real Madrid, FC Barcelona nebo neméně slavný Atlético Madrid? Kde sledovat LaLigu? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 3, Nova Sport 4, Premier Sport 1 a Premier Sport…

Více o sportu

Serie A

Zažijte atmosféru prestižních fotbalových utkání v podání (nejen) horkokrevných Italů. Podaří se milánským týmům přerušit nadvládu historicky nejúspěšnějšího klubu Juventusu Turín? Jak se mu povede bez jeho hlavní hvězdy Cristiana Ronalda? Serie A je nejvyšší fotbalovou ligou v Itálii, kterou prošly taková jména jako Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic nebo brankář Gianluigi Buffon. Působí v ní dohromady 20 týmů, z nichž nejznámější a nejúspěšnější je právě Juventus Turín. Ten je bohužel známý i díky několika korupčním aférám, které slavný klub stály i titul. Kdo vyhraje slavnou italskou ligu tentokrát? Kde sledovat Serii A? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 3, Nova Sport 4, Premier Sport 1 a Premier Sport 2 ! Tyto kanály obsahují balíčky Velký a Sport.  

Více o sportu

FA Cup

Football Association Challenge Cup – FA Cup je nejstarší klubovou fotbalovou soutěží na světě ve Spojeném království. Ať už na trávníku zaskórují stateční a nebojácní outsideři, nebo profesionální týmy, historie FA Cup je plná skvělých příběhů, momentů a památných zvratů. Účastní se ho více než 700 týmů, od superhvězdných hráčů Manchesteru United až po amatérské týmy. Kdo zvedne trofej nad hlavu tentokrát? Překvapivé postupy a gigantické porážky. Kdo by to nemiloval? Nic fanoušky nespojuje v jednotný fotbalový národ tak jako FA Cup. Soutěž startuje už v srpnu. Kde sledovat FA Cup? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2! Tyto kanály obsahují balíčky Velký a Sport.

Více o sportu

UFC

Ultimate Fighting Championship, zkráceně UFC, je americká společnost, která organizuje nejslavnější zápasy ve smíšených bojových umění, jinak známé jako MMA (Mixed martial arts). UFC vznikla v roce 1993 v USA a jejím prezidentem je Dana White. První akce UFC proběhla 12. listopadu 1993 v Denveru. Za svou 28letou historii se stala jednou z nejbohatších sportovních značek světa. Nicméně kořeny těchto soubojů sahají až do antiky, základy najdeme v bojovém sportu zvaném Pankration. UFC zápasy kombinují bojové umění, jako je box, judo, karate, taekwon-do, brazilské jiu jitsu nebo muay thai. Během let se techniky různě proměňovaly, a tak dnes takový zápas shrnujeme jednoduše právě jako MMA. Svá pravidla ale tato soutěž samozřejmě má. UFC má 12 váhových kategorií, které se dělí…

Více o sportu

OKTAGON MMA

Ve světě bojových sportů je OKTAGON MMA bezpochyby tou nejvýznamnější a nejprestižnější organizací v Česku a na Slovensku. Přes svoji docela krátkou existenci si OKTAGON již stihl vybudovat pověst dominantního organizátora na domácí i mezinárodní scéně. Vychutnejte si nekompromisní souboje a skutečné hrdiny bojových umění v živém přenosu. Kde sledovat OKTAGON MMA? Nalaďte si náš kanál Premier Sport 4 HD! Tento kanál obsahují balíčky Malý, Střední, Velký, Sport a Oktagon. Pro sledování živého přenosu aktuálního OKTAGON turnaje je nutné vždy zakoupit balíček Oktagon.  

Více o sportu

KSW

KSW je jednou z nejlepších MMA organizací v Evropě a založili ji Martin Lewandoski a Maciej Kawulski. V roce 2017 se galavečer KSW konal poprvé mimo Polsko, konkrétně se jednalo o Dublin. Za dobu svého fungování se KSW představila například i v anglické aréně ve Wembley. Aktuálně v Konfrontacja Sztuk Walki působí pouze jeden český zápasník, kterým je Patrik Kincl. Český bojovník má podle statistik Sherdog bilanci 22 výher a 9 porážek. KSW champions, KSW fighters Zápasníci v KSW se mnohdy řadí do širší světové špičky. Mezi největší hvězdy patří například Roberto Soldić, který je šampionem ve welterové váze. V KSW se několikrát ukázal i Jan Błachowicz, který je aktuálně v americké UFC. Kde sledovat KSW? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 1 a Nova…

Více o sportu

WBC

World Boxing Council (WBC) – Mezinárodní boxerská federace je jednou ze čtyř hlavních organizací uznaných Mezinárodní boxovou síní slávy, která schvaluje profesionální boxerské zápasy, spolu s World Boxing Association, International Boxing Federation a World Boxing Organization. Kde sledovat WBC? Nalaďte si náš kanál STRIKE TV, který naleznete v balíčku Malý, Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

IBF

International Boxing Federation (IBF) – Mezinárodní boxerská federace je jednou ze čtyř hlavních organizací uznaných Mezinárodní boxovou síní slávy, která schvaluje profesionální boxerské zápasy, spolu s World Boxing Association, World Boxing Council a World Boxing Organization. Kde sledovat IBF? Nalaďte si náš kanál STRIKE TV, který naleznete v balíčku Malý, Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

NHL

NHL je zkratka pro National Hockey League, česky Národní hokejovou ligu, což je nejprestižnější soutěž v ledním hokeji na světě. Účastní se jí kluby ze Spojených států a Kanady, celkem ji hraje 32 týmů. NHL je rozdělena do dvou konferencí, východní a západní, obě jsou pak ještě rozděleny na dvě divize. Nejnovějším týmem v NHL je Seattle Kraken, který se do soutěže připojil v sezoně 2021/2022. Každá sezóna NHL se dělí na dvě části. V první, jinak také základní, odehraje každé mužstvo 82 zápasů. Poté následuje kolo druhé, tzv. play off, kam postupuje 12 nejlepších týmů (z každé divize 3 nejlepší) a ty doplňují držitelé tzv. divokých karet (další dva nejlepší týmy z každé konference podle počtu bodů). V play off se hraje…

Více o sportu

SHL

Svenska hockeyligan (SHL), v letech 1975–2013 pod názvemElitserien i ishockey, je nejvyšší hokejová soutěž ve Švédsku. V současnosti ji hraje 14 týmů. Poprvé se pod názvem Elitserien hrála v sezóně 1975–76, historie švédského hokejového šampionátu ale trvá už od roku 1922. Zajímavosti Základní část SHL se hraje od září do března. Každý tým hraje 52 utkání. Zápasy v základní části sezóny se hrají na 60 minut (18minutová přestávka mezi třetinami). Nerozhodný výsledek může rozhodnout pětiminutové prodloužení hrané o třech hráčích v poli na každé straně s pravidlem náhlé smrti, pokud gól nepadne, rozhodují nájezdy. Za vítězství v normální hrací době dostává tým tři body, dva body za výhru v prodloužení nebo na nájezdy, bod za porážku v prodloužení nebo na…

Více o sportu

Extraliga ledního hokeje

  Český lední hokej patří k těm nejlepším soutěžím v Evropě. Atraktivní sportovní výkony doplňuje atmosféra těch největších klubů, mezi které se řadí například pardubické Dynamo, Kometa Brno, Sparta Praha nebo Bílí tygři z Liberce. Hokejové extraligy se pravidelně zúčastňuje 14 mužstev. Soutěž je rozdělena na základní část s 52 koly a následné play-off, kde si to ti nejlepší rozdají celkové vítězství.    

Více o sportu

CHL – Liga mistrů

Hokejová liga mistrů je evropská hokejová soutěž mezinárodního měřítka, ve které se utkávají nejlepší evropské kluby. Jedna země může být reprezentována až 5 týmy a vítěz získává pohár European Trophy. Kde sledovat Champions Hockey League? Nalaďte si naše kanály Sport1 HD a Sport 2 HD! Tyto kanály obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

Formule 1

Formule 1 je královskou disciplínou v motorsportu. Závody F1 se jezdí na úrovni Mistrovství světa ve dvou kategoriích – Mistrovství světa jezdců Formule 1 a Mistrovství světa konstruktérů Formule 1.  Oficiálně je každý závod označen francouzským slovem Grand Prix (pro nás známý také jako Velká cena) a zpravidla probíhá na uzavřených autodromech nebo tratích, případně i na oblíbených městských okruzích k tomu určených. Organizace spadá pod Mezinárodní automobilovou federaci (angl. zkratka FIA) sídlící v Paříži. Kde sledovat F1? Nalaďte si náš kanál Nova Sport 5! Tento kanál obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

MotoGP

MotoGP patří mezi ikony motorsportu. Jedná se o nejstarší motoristické mistrovství světa. První ročník se konal již v roce 1949. Jezdci na těch nejsilnějších motocyklech předvádějí vskutku heroické výkony, při kterých se divákům někdy skutečně tají dech. Stroje jezdců dosahují rychlosti převyšující 320 km/h a legendy MotoGP jsou tak skutečné celebrity. I ti, co soutěž příliš nesledují, jistě znají jména jako Valentino Rossi, Michael Doohan nebo Marc Marquéz. MotoGP má velkou fanouškovskou základnu i u nás. Přestože žádný český jezdec v těchto závodech dosud příliš neuspěl, diváci si u nás tento sport oblíbili. Třeba i díky tomu, že jednou z destinací, kde se závody pravidelně jezdily, je Masarykův okruh v Brně. Mezi české závodníky patří například Filip Salač, který jezdí…

Více o sportu

NASCAR

Americká automobilová soutěž. Kde sledovat NASCAR? Nalaďte si naše kanály Nova Sport3 a Nova Sport 4! Tento kanál obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

Turnaj mistrů ATP

Turnaj mistrů v tenise, známý také jako Nitto ATP Finals, představuje vrchol sezóny pro nejlepší tenisové hráče světa. V období listopadu se na něj každoročně sjíždí osm nejvýše postavených mužů ve dvouhře a osm nejlepších mužských párů ve čtyřhře. První ročník se konal už před více než 50 lety v Tokiu. Za tu dobu nám představil mnoho legend světového tenisu, jako je Novak Djoković, Roger Federer, ale i Ivan Lendl, Pete Sampras, Boris Becker nebo John McEnroe. Turnaj mistrů nejenže korunuje každou tenisovou sezónu, ale také přináší nezapomenutelné sportovní momenty a ukazuje tenis na nejvyšší světové úrovni. Kde sledovat Turnaj mistrů? Tento vrcholný tenisový zážitek si můžete v televizi naladit na kanálech Premier Sport 3 a Premier Sport 2 .Kanály…

Více o sportu

WTA

Tenisová WTA Tour je nejvyšší úroveň ženského profesionálního tenisu, která zahrnuje desítky turnajů v sezoně. Tenisové turnaje pro ženy prošly od sezony 2021 velkou proměnou, která je trochu zpřehlednila tak, že označení je stejné jako u mužských podniků. Od roku 2009 se turnaje dělily do kategorií Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International a 125K, což bylo velmi nepřehledné. Pro rok 2024 se označení nemění, setkáme se tedy s turnaji WTA 1000, WTA 500, WTA 250 a dalšími. Nyní platí následující: Grandslamové turnaje – nejprestižnější WTA Finals (Turnaj mistryň) na konci sezony WTA 1000 – dále se dělí na Mandatory a Non-mandatory WTA 500 – patřila zde i WTA Ostrava (v roce 2024 nebude) WTA 250 – patří zde i WTA Praha WTA 125…

Více o sportu

Australian Open

Australian Open patří k tenisovým turnajům nejvyšší kategorie – Grand Slamu. Hraje se na počátku sezóny, obvykle v lednu nebo únoru, v australském Melbourne na tvrdém povrchu. Spolu s turnaji French Open, Wimbledonem a US Open tvoří legendární grandslamovou čtveřici. Turnaj se hraje ve formátech mužské a ženské dvouhry, čtyřhry a také smíšené čtyřhry. Největšími světovými hvězdami posledních let jsou Rafael Nadal, Novak Djokovič a Serena Williams. Kde sledovat Australian Open? Nalaďte si naše kanály Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD! Tyto kanály obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

US Open

Na poslední Grand Slam tenisové sezóny míří nejlepší světoví tenisté do newyorského Queensu. US Open, známé také jako Flushing Meadows nebo Forest Hills, se odehrává na největším tenisovém stadionu na světě s kapacitou přes 22 tisíc diváků. Arthur Ashe Stadium tak nabízí jedinečnou atmosféru pro diváky na místě i u televizních obrazovek. Možná i díky tak velké domácí podpoře patří mezi nejúspěšnější tenisty na tomto turnaji právě Američané. V mužské dvouhře jim vévodí Pete Sampras a mezi ženami patří k nejúspěšnějším například slavná Serena Williamsová. Vítězové si zde kromě trofeje odnáší také nemalé finanční ocenění. V současné době je titul šampiona či šampionky ve dvouhře ohodnocen částkou přesahující 2 500 000 amerických dolarů. Kde sledovat US Open? Nalaďte si naše…

Více o sportu

Wimbledon

O významu tohoto nejstaršího tenisového turnaje na světě nelze ani v nejmenším diskutovat. Jen zahrát si na Wimbledonu je pro každého tenistu neuvěřitelný úspěch. A podobně prestižní je to i pro diváky. Publikum zde má svou specifickou kulturu. Dobře známé je zde nošení slaměných klobouků a konzumace oblíbených jahod se šlehačkou. Na finálových kláních nechybí velice často ani členové britské královské rodiny a hollywoodské hvězdy jako Tom Cruise, Bradley Cooper nebo Jason Statham. Mezi nejúspěšnější tenisty tohoto turnaje patří jednoznačně Roger Federer či Björn Borg. Mezi ženami zde podobně jako na dalších velkých turnajích zanechala velkou stopu Martina Navrátilová. Nechat si ujít tuto významnou událost by byla pro každého sportovních fanouška velká chyba. Kde sledovat Wimbledon? Nalaďte si naše kanály…

Více o sportu

NBA

NBA je zkratka pro National Basketball Association, česky Národní basketbalovou asociaci, což je nejvyšší basketbalová liga v Severní Americe. Obecně je tato soutěž považována za nejprestižnější a nejvýraznější na celém světě. Byla založena roku 1946 v New Yorku a původně zahrnovala jen 11 týmů. První zápas v rámci NBA se odehrál 1. listopadu roku 1946 v Torontu. Struktura této soutěže je od začátku stále stejná. Dělí na Západní konferenci (Western Conference) a Východní konferenci (Eastern Conference), kdy je každá z nich postavena ze tří divizí po pěti družstvech. Kde sledovat NBA? Nalaďte si naše kanály Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova Sport 3 a Nova Sport 4! Tyto kanály obsahují balíčky Velký a Sport.

Více o sportu

Euroliga

Podobně jako mezi fotbalovými fanoušky rezonuje Liga mistrů, Euroligu si nenechá ujít žádný basketbalový nadšenec. Ostatně tato nejprestižnější evropská basketbalová soutěž nabízí jedinečnou podívanou, kde proti sobě soupeří kluby jako Real Madrid nebo Barcelona. Diváckou kulisou možná i překonává americkou konkurenci NBA. Fanoušci z Balkánu či Turecka umí vytvořit opravdu bouřlivé prostředí. Euroliga bývá zároveň vstupní branou do zmíněné NBA. Lepší basketbalové zápasy tak na evropském kontinentu zkrátka neuvidíte! Kde sledovat basketbalovou Euroligu? Nalaďte si náš kanál Premier Sport 1 a Premier Sport 2! Tento kanál obsahují balíčky Velký a Sport.

Více o sportu

Národní basketbalová liga

  Basketbal se v Česku stále více prodírá mezi nejoblíbenější sporty. Popularita Národní basketbalové ligy tak roste neméně rychlým tempem. Soutěž se hraje stejným systémem, jako tuzemská Extraliga ledního hokeje (základní část a play-off). Celkem je v nejvyšší české basketbalové lize dvanáct klubů, které však musí o udržení bojovat, protože i zde se postupuje i sestupuje. Do nejvyšší soutěže se nedávno například vrátil znovuvzkříšený tým pražské Slavie, který si chce vybojovat své místo na slunci. Proti hegemonům soutěže to však nebude mít jednoduché.      

Více o sportu

NFL

National Football League, zkráceně NFL, je nejvyšší profesionální ligou amerického fotbalu. V současnosti je NFL nejbohatší sportovní soutěží na světě a svou prestiží předčila za velkou louží i ostatní populární soutěže NBA (basketbal) či NHL (hokej). Jedná se o jeden z nejnáročnějších sportů co se pravidel týče – herní situace se často mění a hra se tak neustále vyvíjí. Ligu tvoří 32 amerických týmů, rozdělených po 16ti do 2 konferencí – AFC (American Football Conference) a NFC (National Football Conference). Každá konference je složena ze 4 divizí, jejichž názvy jsou určeny světovými stranami a jednotlivé divize jsou ještě rozděleny do 4 týmů. Hrací sezóna trvá v NFL 18 týdnů, přičemž každý tým v ní odehraje 17 utkání s jednou týdenní…

Více o sportu

Giro d’Italia

Tak jako skoro každý horolezec vám řekne, že nejtěžší není zdolat Everest, ale o něco málo nižší K2, potvrdí vám každý cyklista, že nejtěžší není zajet Tour de France, ale italské Giro. Je tomu skutečně tak. Zde uspějí skutečně jen ti nejsilnější. Nejvíce etapových vítězství zde dokázal v letech 1989–2003 nasbírat Ital Mario Cipollini. V posledních letech zde uspěla velká jména v čele s Albertem Contadorem nebo Nairem Quintanou. Zatímco do počátku 21. století vévodili závodu především Italové, dnes je paleta vítězů národnostně daleko pestřejší, a tak si i nezaujatý divák přijde rozhodně na své. Kde sledovat Giro d‘ Italia? Nalaďte si naše kanály Eurosport 1 a Eurosport 2! Tyto kanály obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

Tour de France

Nejslavnější cyklistický závod na světě, jehož historie sahá až do roku 1903, nabízí divákovi spektakulární podívanou. Pestrá francouzská krajina disponuje skutečně vším. Nádherné přírodní scenérie, překrásná panoramata historických měst, kde ti nejlepší cyklisté světa bojují o každý metr. Jména jako Pogačar, Froome nebo Roglič zde samozřejmě nemohou chybět a jejich bitvy o žlutý trikot ve vysokých stoupáních či při superrychlých sjezdech bývají vskutku dechberoucí. Trasa závodu se každý rok mění, ale vždy ho uzavírá příjezd závodníků k pařížské Eiffelově věži. Tradičními úseky jsou horské etapy v Pyrenejích a Alpách a také alespoň dvě časovky. Oficiálním partnerem Tour de France je značka hodinek Tissot. Kde sledovat Tour de France? Nalaďte si naše kanály Eurosport 1,  Eurosport 2 a ČT sport! Tyto…

Více o sportu

Vuelta

Vedle italského Gira a Tour de France se Vuelta řadí mezi tzv. velkou trojku nejprestižnějších etapových závodů cyklistiky. Pravidelně je závod rozdělen do 21 etap s tím, že ta závěrečná končí v hlavním městě Španělska – Madridu. Ve Španělsku patří cyklistika mezi velice populární sporty, a tak po celé délce trati pravidelně vidíme desetitisíce nadšených fanoušků. V posledních sezónách se na španělské Vueltě nejvíce dařilo Slovinci Primoži Rogličovi, který má na kontě již 4 prvenství v celém závodě. Kde sledovat La Vuelta? Nalaďte si naše kanály Eurosport 1 a Eurosport 2! Tyto kanály obsahují balíčky Střední, Velký a Sport.

Více o sportu

Skoky na lyžích

Mezi tradiční zimní sporty patří skoky na lyžích. Celý světový pohár nebo Turné čtyř můstků můžete sledovat v přímých přenosech na ČT Sport a Eurosport.

Více o sportu

Sledujte Telly na 14 dní zdarma

Vyzkoušejte Telly na 14 dní zdarma. Stačí pár kliků.

Vyzkoušejte Telly zdarma

Sledujte Telly na 14 dní zdarma

Fotbal, hokej, fighting, ale i tenis nebo basketbal. S Telly si můžete okamžitě užívat nejrůznější sportovní pořady, co vám divácké síly stačí. Sledujte sportovní utkání, sportovní soutěže nebo detailní zprávy ze sportu. A to živě i ze záznamu.

Stačí si rozkliknout dlaždice vybraných sportů, které vás přenesou do světově proslulých hal a stadionů. Nadchnout se můžete pro fotbalové soutěže, jako je Champions League, La Liga, Serie A nebo Bundesliga. Pro otrlejší diváky jsou zase připravené těžké zápasy z UFC či Oktagonu. A pokud fandíte spíše napětí na ledě, určitě si rádi užijete ve své televizi akční hokej v podobě NHL.

Vyberte si z našich televizních balíčků se sporty a sledujte perfektně vyladěné sportovní programy v HD kvalitě. Je jen na vás, jak dlouhé období si zvolíte. Můžete si vybrat 14 dní, měsíc, ale i nejvýhodnější balíček na celý rok.

Sešlápněte sportovní jízdu plnou adrenalinu na naší internetové či satelitní televizi. Právě teď!

Sportovní televizní kanály